Bizden Haberler

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

“Düzce'de 22. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde vergi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi.”

Düzce Defterdarlığı tarafından düzenlenen törende Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenleri plaketle onurlandırıldı.

Coşkun Yemek Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Düzce Defterdar vekili Fuat Yıldırım, vergi ödemenin anayasal bir görev olduğunu söyledi. Yıldırım, vergi haftasının toplumun tüm kesimlerinde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla düzenlendiğini hatırlattı.

Fuat Yıldırım, mükelleflerin ödediği vergilerle yapılan yatırımların ülkenin kalkınmasında harcandığını ayrıca bir kısmının da kimsesiz ve muhtaç vatandaşlara ekmek ve ilaç olarak sunulduğunu, geleceğini teminatı olan üniversite öğrencilerine de burs olarak verildiğini anlattı.

Vergi ödemenin bir onur meselesi olduğuna dikkat çeken Yıldırım "Vergi mükelleflerinin sahip olacağı gerçek onur belgesi, hakkıyla ödediği vergiye ait makbuzdur. Bu makbuz, kazancı mübah kılan kutsal bir belgedir. Düzceli mükelleflerimizin bundan sonrada vergilerini ödemeyi onur meselesi yaparak, vatandaşlık görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerinden hiç kuşkum yoktur" dedi.

Yıldırım, Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellefi rekortmenleri ile düzenli olarak vergisini ödeyen mükelleflere teşekkür etti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, törende yaptığı konuşmasında "Vergi demek yatırım demektir" diyerek "Yüzde 60 oranında kayıt dışılık var. Bu oran sanayiciyi zorlamaktadır. Türkiye'de kurumlar vergisinin yüzde 60'ını, gelir vergisinin yüzde 40'ını bin 200 mükellef ödüyorsa burada vergi adaletinden bahsetmek mümkün değil. Ödediğimiz vergiler devlet tarafından iyi kullanılıyor. Karamsar olmaya gerek yok. Türk işadamları yatırımlarına, istihdamlarına devam etmeli. Sanayi gelişiyor, ithalat, ihracat artıyor. Vergi demek yatırım demektir. Bizler iş alemi olarak vergilerimizi ödemeye devam edeceğiz." Vergi barışı çalışmalarını desteklediklerini kaydeden Metin Büyük,?"Çok kazanalım vergimizi ödeyelim" dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da vergi bilincinin önemine dikkat çekti. Bayram "Bu ülkede gelir elde ediyorsak, hayatımızı geçiyorsak, kazancımız üzerinden bir kısmını yasalar gereği vergi olarak ödemeliyiz. İşadamlarımız vergilerini doğru şekilde öderken, ödemeyenlerin neden ödemediğini sorgulayabilir ve düşünülebilir" dedi.

Bayram "Hem ödenen vergilerin nasıl tüketildiği önemli, hem de herkesin kazancı doğrultusunda ödeyip ödemediği çok önemli. O nedenle bununda yasayı uygulayacılar tarafından takip edilmesi çok önemli. Esas olan vergi bilinci oluşturulmasıdır" diyerek, vergisini ödeyenleri kutladı.

Düzce Valisi Vasip Şahin, vergi ödemenin anayasal bir görev olduğunu söyledi. Verginin soğuk bir kavram, zor bir iş olduğunu belirten Şahin "Vergi ödemek anayasal bir görev. Bir devletin var olma sebeplerinden biride vergidir. Vergi bilinci oluşturulmalıdır" dedi.

Vergi bilincinin yeterli seviyeye ulaşmadığına dikkat çeken Vali Şahin, şöyle devam etti: "Devlet bu noktada önemli adımlar atıyor. Vergide adaleti sağlarken , teşvik noktasında tedbirler alınıyor. Bin 500 vergi denetmeninin alınması gündemde. Yaygın ve yoğun bir denetim hedefleniyor. Bazen insanları ikaz etmek gerekir." Konuşmaların ardından, 2009 yılının Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenleri arasında yer alan 18 mükellefe plaketleri verildi. Plaketle onurlandırılan rekortmenler şu şekilde:

İŞTE REKORTMENLER

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri:

Seta İnşaat Elektrik San. ve Tic.Ltd.Şti. Selahattin Turan, Esmak Makina San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti. Faruk Esen, Nobel Farma İlaç San ve Tic. A.Ş. Ömer Hulki Ocak, Mas-Daf Makina Sanayi A.Ş Özer?Polatoğlu, Aypar Gıda Tic. Ltd. Şti. Ferda Aypar, Oltan Fındık Sanayi Tic. Ltd. Şti. Mustafa Aycan, Şerifoğlu Ağaç San ve Tic. AŞ. Şahin Arıcak, Likoğlu Akar Paz. Nakliyat Turizm Metal Gıda San ve?Ltd. Şti. Mustafa Likoğlu, Delta Toprak Mustafa Girgin,

Gelir Vergisi Rekortmenleri: Muhittin Coşkun, Nilüfer Özsoy, Özden Kara Altun, Ayfer Karslıoğlu, Mehmet Şen Hakoğlu, Fatmet Adsan, Ahmet Güner, Basri Karslıoğlu, Sıddık Konuralp

Kalite
Kalite

Günümüzde yemek firmalarının en büyük problemi olan kalite faktörü Coşkun Yemek'te bir lüks değil standarttır.

Besin Değeri
Besin Değeri

Diyetisyenlerimiz, yemeklerin besin değerlerini ayrıntılı biçimde kayıt altına alır, bizler de bu bilgileri müşterilerimizle paylaşırız.

Organizasyon
Organizasyon

Toplu mangal ve piknik organizasyonlarınızda yanınızdayız...

En İyi Sunum
En İyi Sunum

Usta aşçılarımızın ellerinde lezzet bulan enfes catering ve ikramlarımızı hem göze hem de damağa hitap edecek şekilde özenli ve şık bir sunum ile beğeniye sunuyoruz. Bizim için lezzetli yemek yapmak bir tutku, bu tutkuyu misafirlerimize yansıtmak ise bir sanattır.